top of page
  • Facebook - White Circle

VERGOEDING

Basis in Balans heeft contracten afgesloten met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland.

Wij declareren rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. 

Als je verzekerd bent voor fysiotherapie, dan wordt de behandeling (meteen vanaf het eerste consult) vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. Hierover hoef je GEEN eigen risico te betalen. 

Voor chronische aandoeningen, kinderen <18 jaar en bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie bestaat de mogelijkheid om behandelingen uit het basispakket te krijgen. Bij chronische indicaties geldt dat de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening zijn (deze worden verrekend met de aanvullend verzekering).

LET OP! Vergoeding vanuit de basisverzekering wordt door de zorgverzekeraar mogelijk verrekend met het eigen risico.

In je polis is terug te vinden hoeveel behandelingen of welk bedrag je zorgverzekeraar per kalenderjaar vergoedt. 

Wij kunnen in ons systeem zien welke polis je hebt afgesloten. Omwille van privacywetgeving kunnen wij echter niet zien of je reeds elders gebruik hebt gemaakt van zorg en hoeveel behandelingen er dus nog openstaan. 

Het is je eigen verantwoording om na te gaan of je voldoende verzekerd bent.

Als er na het lezen van de polis nog onduidelijkheid bestaat over de vergoeding, is het verstandig om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met je zorgverzekeraar. 

VERGOEDING EN TARIEVEN

TARIEVEN

Indien blijkt dat je niet of onvoldoende verzekerd bent, ontvang je van ons een particuliere nota.

LET OP! Afhankelijk van de termijn van afwijzing door de zorgverzekeraar kan dit tot twee maanden na de behandeling duren. Om verassingen achteraf te voorkomen is het altijd verstandig goed op de hoogte te zijn van de status van je vergoeding. 

 

Vanaf 1 januari 2023 worden onderstaande tarieven gehanteerd 

(het praktijktarief kan hierbij afwijken van de vergoeding door je zorgverzekeraar)

 

Intake incl verslaglegging:

Consult (bekken)fysiotherapie:

Toeslag aan huis bezoek:

Niet nagekomen afspraken:

€ 58,00

€ 52,00

€ 16,50

€ 24,00

We zijn helaas genoodzaakt om afspraken die niet worden nagekomen, of minder dan 24 uur voor aanvang van het consult worden afgezegd/gewijzigd, in rekening te brengen (ongeacht de rede).

De kosten hiervan worden niet door de zorgverzekeraar vergoed en ook niet als zodanig bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.

Tot slot: de meeste zorgverzekeraars gaan niet akkoord met het volgen van twee (verschillende) therapieën op een en dezelfde dag. Houdt hier rekening mee, om onnodige kosten te voorkomen. Afspraken in onze agenda's worden niet verzet naar een ander tijdstip omwille van mogelijke vergoeding.

CONTACT

CONTACT

Basis in Balans is gevestigd in 
logo gezondhuys.png
LEURSSTRAAT 5 | 6166 CL GELEEN
 
CONTACT:
 
info@basisinbalans.nl
+ 31 (0)46 - 26 000 83
+ 31 (0)6 - 52 46 33 69
De praktijk is van maandag tot en met zaterdag
telefonisch bereikbaar.
Als we in behandeling zijn, kunnen we je niet direct te woord staan, maar bestaat altijd de mogelijk een voicemail of bericht achter te laten.
Oproepen tot 14.30 worden normaal gezien dezelfde dag nog beantwoord, bij oproepen later op de dag nemen we uiterlijk de eerstvolgende (werk)dag contact met je op.
Like ons op
  • Facebook Social Icon
Het gezondhuys® is gemakkelijk bereikbaar, er zijn ruim voldoende (gratis) parkeerplaatsen.
Om verkeershinder voor de bewoners te voorkomen vragen we vriendelijk niet te parkeren in de Leursstraat, maar in een van de omliggende straten.
Gezien het monumentaal karakter van het pand, is de trappartij aan de voorzijde ongewijzigd gebleven. De achteringang biedt toegang aan mindervaliden en mensen met een kinderwagen. 
bottom of page