VERGOEDING

Basis in Balans heeft contracten afgesloten met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland.

Wij declareren rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. 

Als je verzekerd bent voor fysiotherapie, dan wordt de behandeling (meteen vanaf het eerste consult) vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. Hierover hoef je GEEN eigen risico te betalen. 

Voor chronische aandoeningen, kinderen <18 jaar en bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie bestaat de mogelijkheid om behandelingen uit het basispakket te krijgen. Bij chronische indicaties geldt dat de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening zijn, deze worden verrekend met de aanvullend verzekering. LET OP!

 Vergoeding vanuit de basisverzekering wordt door de zorgverzekeraar mogelijk verrekend met het eigen risico.

In je polis is terug te vinden hoeveel behandelingen of welk bedrag je zorgverzekeraar per kalenderjaar vergoedt. NB: iedere verzekeraar hanteert een eigen tarief per consult, dit kan per therapeut verschillen (afhankelijk van specialisatie van de desbetreffende therapeut)

Tot slot: wij kunnen in ons systeem zien welke polis je hebt afgesloten. Omwille van privacy kunnen wij echter niet zien of je reeds elders gebruik hebt gemaakt van zorg en hoeveel behandelingen er dus nog openstaan. 

Het is je eigen verantwoording om na te gaan of je voldoende verzekerd bent.

Als er na het lezen van de polis nog onduidelijkheid bestaat over de vergoeding, is het verstandig om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. 

 

TARIEVEN

Indien blijkt dat je niet of onvoldoende verzekerd bent, krijgt je een nota van ons toegestuurd.

LET OP! Afhankelijk van de termijn van afwijzing door de zorgverzekeraar kan dit tot zeker  twee maanden na de behandeling duren. Om verassingen achteraf te voorkomen is het altijd verstandig vooraf goed op de hoogte te zijn de status van je vergoeding.

 

Onderstaand tarieven worden door de praktijk gehanteerd

(deze tarieven kunnen afwijken van de vergoeding door je zorgverzekeraar)

TARIEF

FYSIOTHERAPIE

TARIEF

NIET NaGEKOMEN AFSPRAAK

Afspraken die niet worden nagekomen, of minder dan 24 uur voor aanvang van het consult worden afgezegd/gewijzigd, worden in rekening gebracht. Deze worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed.

TARIEF

INTAKE

€ 48,00

€ 34,00

GESPECIALISEERD TARIEF

Bekkenfysio

€ 42,50

TOESLAG BIJ

BEHANDELING

AAN HUIS

€ 15,50

€ 25, 00

 
Basis in Balans 2018 ©